Osakasfoorumi

Keskustelufoorumi Lumituulen osakkaille

Tiedote 1.5.2020 - Lumituulen toimitusjohtaja vaihtuu

Forums: 

Lumituuli Oy:n toimitusjohtajana aloittaa 1.5.2020 tehtävässä aiemmin vuosina 2007-2018 toiminut Sampsa Hario ja Timo Lahti jättää yhtiön. Hario on ollut yhtiön hallituksen varajäsen jäätyään pois toimitusjohtajan tehtävästä kesällä 2018.

Yhtiön osoite vaihtuu, uusi osoite on Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki (vanha Otavamedian talo). Yhteystiedot täältä

Lumituulen tuulivoimala Lumijoella on kärsinyt tänä vuonna vedenalaisesta kaapelirikosta, joka on nyt korjattu. Rikkovakuutus korvaa suuren osan menetyksistä, mutta ei kaikkea. Uuden toimitusjohtajan ensimmäisiä tavoitteita ovatkin kassan vahvistaminen sekä huoltojen ajantasaistaminen ja yleisen tiedottamisen kehittäminen.

Tiedote 27.2.2020 Sähkäleen käyttökatko on ohi!

Forums: 

Lumijoella tammikuun alun pitkään jatkuneessa kovassa lounaismyrskyssä liikkuvat jäät kasautuivat n. viisi metriä korkeaksi valliksi voimalasaaren rantaan. Ahtojää liikutteli voimalla kiviä ja muuta maamassaa, jolla on suojattu sähkökaapelia. Ensimmäistä kertaa toimintahistoriamme aikana jäät onnistuivat rikkomaan kaikki suojaukset, ja katkaisemaan voimalan yhteyden sähköverkkoon.

Korjaustyö oli erittäin haasteellista rikkonaisten jäiden ja toistuvien myrskyjen nostaman vedenpinnan oloissa. Liikkuminen saarelle, ja tarvittavan kaluston paikalle saaminen on ollut iso urakka. Saarelle uitettiin lautalla kaivinkone, joka rikkoi jäätä lautan edeltä sallien hitaan etenemisen. Saarella täytyi raivata kaivinkoneella jäävalli pois, ja löytää rikkoutuneen kaapelin päät. Kaapeli oli myös rikkoutunut pahemmin kuin ajateltiin, joten korjaaminenkaan ei ole ollut suoraviivaista. Kaikkiaan katko kesti lähes 53 vuorokautta.

Tiedote 27.4.2018 - Lumituulen debentuurilaina jälleen menestys, lähes miljoona jo kerätty

Forums: 

Yhteisöllisen energiayhtiö Lumituulen miljoonan euron debentuurilaina-anti tullaan sulkemaan etuajassa ylimerkinnän vuoksi, vaikka sen piti kestää 15.5.2018 asti

Tänä vuonna 20 vuotta täyttäneen tuulivoimayhtiö Lumituuli Oy:n debentuurilaina-anti avattiin maanantaina 16.4.2018 ja jo ensimmäisen päivän jälkeen puolet lainan miljoonan euron maksimimäärästä oli merkitty. Kahdessa viikossa perjantaihin 27.4. mennessä merkintäilmoituksia on kertynyt jo 90 % lainan maksimimäärästä, ja näyttää siltä, että anti tullaan pian sulkemaan etuajassa ylimerkintöjen vuoksi.

Lumituulen debentuuri on 5 % korollaan ollut selvästi houkutteleva sijoitus siitä huolimatta, että laina-aika on melko pitkä, 5 vuotta (1.6.2018-31.5.2023).  Lumituuli on suorin tapa sijoittaa kestävään energiantuotantoon siten, että tulokset ovat nähtävissä ja välikäsiä on mahdollisimman vähän. Yhtiö on voitollinen.

Kutsu Lumituuli Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen la 28.4.2018 Helsingin yliopistolla

Forums: 

Kutsu Lumituuli Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen

Kokous pidetään lauantaina 28.4.2018 alkaen klo 13.00 Helsingin yliopistolla (Sali 10, Fabianinkatu 33). Ilmoittautuminen kokoukseen tulee hoitaa ennakkoon, viimeistään keskiviikkona 25.4. Ilmoittautua voi sähköpostitse tai postitse (kysy@lumituuli.fi tai Lumituuli Oy, Eerikinkatu 27, 00180 Helsinki). Mahdollinen edustaja on ilmoitettava etukäteen ja  valtakirja on esitettävä viimeistään paikan päällä ilmoittautumisen yhteydessä.

Tiedote 13.3.2018 - Lumituulella hyvä vuosi 2017, yhtiö tänään 20 vuotta

Forums: 

Tiedote 13.3.2018 - Lumituulella hyvä vuosi 2017, yhtiö tänään 20 vuotta

Tänään 13.3. 20 vuotta täyttävä yhteisöllinen tuulivoimayhtiö Lumituuli Oy tuotti vuonna 2017 yhteensä 7,9 GWh päästötöntä tuulisähköä (6,8 GWh vuonna 2016). Lisäksi yhtiö myi osakkuusyhtiönsä Larsmo Vindkraftin sähköä. 

Yhtiön tuotot olivat tilintarkastetun tilinpäätöksen mukaan yhteensä 772 744,74 euroa ja tilikauden voitto 95 375,01 euroa. Lumituulen luottoluokitus on toiseksi paras mahdollinen.

Lumituuli tarjoaa jälleen mahdollisuuden sijoittaa yhtiön lainoihin huhti-toukokuussa, kun se laskee liikkeelle korkeintaan miljoonan euron debentuurilainan viideksi vuodeksi viiden prosentin korolla. Tuotot käytetään rahoitustilanteen parantamiseen ja vanhojen muuttuvakorkoisten lainojen muuttamiseen kiinteäkorkoisiksi. Seuraa näitä tiedotteita ja välitä tieto kiinnostuneille!

Sivut

Tilaa syöte RSS - Osakasfoorumi