Yhtiö

Lumituuli Oy on vuonna 1998 perustettu suomalainen tuulisähköä tuottava ja myyvä yhtiö. Yhtiö on rakentanut ja ylläpitänyt Lumijoella 2 megawatin tuulivoimalaa, sekä vuonna 2014 pystytettyä 800 kW tuulivoimalaa Iissä. Lisäksi yhtiö kehittää muita tuulipuistohankkeita ympäri Suomea.

Yhtiö on ensimmäinen kuluttajien omistama tuulisähköyhtiö ja sillä on yli 1200 osakasta, jotka käyttävät yhtiön tuottamaa sähköä. Varat voimaloiden rahoittamiseen, jo noin viisi miljoonaa euroa, on kerätty ns. joukkorahoituksella eli osakeanneilla ja debentuurilainoilla pääosin yksityishenkilöiltä, lisäksi on otettu pankkilainaa. Vuonna 2022 Lumituuli maksoi kaikki yleisöltä lainaamansa debentuurilainat takaisin.

Lumituuli Oy:n sähköä ostamalla vaikutat. Yhtiöjärjestyksen mukaisesti yhtiön tuotot on käytettävä uusiin tuulivoimainvestointeihin osinkojen sijaan. Jokainen yhtiölle maksettu euro on siis investointi lisätuulivoimaan!

Yhtiö toimii eettisesti ja vastuullisesti ja ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon vaikutuksen ympäristöön ja yhteiskuntaan. Lumituulen erityislaatuisuuden ja yhteiskunnallisen tehtävän tunnustuksena meillä on Suomalaisuuden liiton myöntämä Yhteiskunnallisen yrityksen merkki.

Yhtiö myy sähköä vain osakkailleen, jokaisella osakkeella saa ostaa 500 kWh sähköä vuodessa hallituksen päättämään hintaan. Osakkaaksi pääset osakeannissa, joita on järjestetty jo useita.

Lue ylälaidan linkeistä lisää yhtiön taustasta, omistajista ja johdosta. Tarjolla ovat myös tilinpäätökset koko yhtiön toiminnan ajalta.

Ohjeita osakkeiden siirtoihin.

  Mediapankki - Kuvia ja logoja

Olemme Suomen tuulivoimayhdistyksen jäsen ja Yhteiskunnallinen yritys!