Tiedote 26.11.2014 - Lumituulen uusi voimala pystytetty merelle — rahoitusta vahvistetaan debentuurilainalla

Lumituulen uusi voimala pystytetty merelle — rahoitusta vahvistetaan debentuurilainalla

 

Merelle rakentaminen hintavaa

Lumituuli Oy korvasi marraskuun alkupuolella vanhan tuulivoimalansa Lumijoella kolme kertaa aiempaa tehokkaammalla Vestas V90-2.0 MW voimalalla. Kokoluokan kasvattaminen lisää tuotantoa ja on taloudellisempaa kuin vanhan voimalan jatkokäyttö. Voimalan koekäyttö alkaa marraskuun aikana kun kaikki kytkentätyöt on saatu päätökseen.

Lumituuli rahoitti merituulivoimalansa ilman valtion merituulivoiman lisätukia. Merelle rakentaminen on merkittävästi kalliimpaa kuin maalle, ja projektissa jouduttiin tuulisten säiden takia käyttämään lauttakalustoa odotettua pidempään. Lisäkuluja aiheutui lähes puoli miljoonaa euroa budjetoituun verrattuna, mutta projekti pysyy kuitenkin kannattavana.

Kustannusarvion ylitys hoidetaan maksuaikajärjestelyin, lyhyin luotoin sekä uudella debentuurilainalla.

Uusi debentuurilaina merkittävissä 1. – 15.12.2014

Lumituuli laskee em. syistä rahoituksensa vahvistamiseksi liikkeelle 5 %:n kiinteäkorkoisen 4,5-vuotisen debentuurilainan. Laina-aika alkaa 1.1.2015 ja päättyy 30.6.2019. Merkintä tapahtuu 1000 euron erissä 1.12. alkaen osoitteessa www.lumituuli.fi/merkinta. Merkintä suljetaan heti kun tavoitesumma 100 000 euroa on saavutettu. Lumituuli on kerännyt aiempina vuosina yli 3 miljoonaa euroa joukkorahoituksella.

Myös aiempaa, suurille merkitsijöille suunnattua debentuurilainaa (II/2014)  voi edelleen merkitä ottamalla yhteyttä toimitusjohtajaan. Siinä merkintä tapahtuu 100 000 euron erissä, korko on 6,2 % ja laina-aika 7 vuotta.

***

Asiakasomisteinen Lumituuli Oy on vuonna 1998 perustettu suomalainen tuulisähköä tuottava ja myyvä yhtiö. Yhtiö korvasi marraskuussa 2014 vanhan tuulivoimalansa Lumijoen Varjakassa uudella ja sen lisäksi sillä on keväällä 2014 valmistunut 800 kW voimala Iissä. Yhtiö on ensimmäinen kuluttajien omistama tuulisähköyhtiö ja sillä on yli 1200 osakasta, jotka käyttävät yhtiön tuottamaa sähköä. Yhtiö toimii eettisesti ja vastuullisesti ja ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon vaikutuksen ympäristöön ja yhteiskuntaan. Lumituulelle on myönnetty Yhteiskunnallisen yrityksen merkki, jonka saa yritys, jonka ensisijainen tavoite on ratkoa yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia.

Lumituulen sähköä ostamalla vaikutat. Yhtiöjärjestyksen mukaisesti yhtiön tuotot on käytettävä uusiin tuulivoimainvestointeihin. Jokainen yhtiölle maksettu euro on siis investointi lisätuulivoimaan.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Sampsa Hario, sampsa.hario@lumituuli.fi  ja p. 040-5858483

Kehityspäällikkö Timo Lahti, timo.lahti@lumituuli.fi ja p. 050-3278196

Kuvat ja logot: www.lumituuli.fi/press

Forums: