Debentuurilaina 2018

Sijoita tuuleen!

Lumituulen Debentuurilainan 2018 merkintä on avoinna yleisölle 16.4.-15.5.2018.

Lumituuli Oy tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa suoraan puhtaaseen energiantuotantoon ja laskee liikkeelle korkeintaan miljoonan euron debentuurilainan eli joukkovelkakirjan viideksi vuodeksi 5 % kiinteällä korolla.

Korko maksetaan merkintäajalta ja ensimmäiseltä vuodelta 1.6.2019 ja sen jälkeen aina vuoden välein. Koko lainasumma maksetaan takaisin 31.5.2023 viimeisen korkoerän yhteydessä. Laina-aika on kiinteä. Minimimerkintä on 1000 euroa. Debentuurilainoilla ja niiden koroilla on konkurssissa huonompi oikeus yhtiön varoihin kaikkiin muihin velkojiin nähden.

Miksi sijoittaa Lumituuleen?

Lumituuli on päästöttömän energiantuotannon edelläkävijä. Yhtiö on tuottanut tuulisähköä jo noin 20 vuoden ajan. Yhtiön voimalat Iissä ja Lumijoella tuottavat hiilivapaata sähköä 7,8 GWh vuodessa eli neljän tuhannen kerrostalokaksion sähkönkulutuksen verran. Yhtiön tuotot vuonna 2017 olivat n. 773 000 euroa ja voitto n. 95 000 euroa.

Lumituuli on Suomen suurin joukkorahoitettu yhtiö. Se on jo näyttänyt, että suurta pääomaa ja hyvää teknologiaosaamista vaativan tuulivoimahankkeen toteuttaminen on mahdollista yhdessä joukkorahoituksen voimin. Lumituuli on toimintansa aikana kerännyt joukkorahoitusta yhteensä jo noin 3,8 miljoonaa euroa ja maksanut debentuurilainoille sijoittaneille korkoja yli 300 000 euroa.

Eettisenä sijoituskohteena Lumituuli on houkutteleva, sillä se toimii läpinäkyvästi, ja debentuurilainan tuotto on hyvä ja ylittää reilusti inflaation. Lumituulen yhtiöjärjestykseen kirjattu toiminnan tarkoitus on paitsi tuulisähkön tuotanto, myös tuulivoiman edistäminen. Tästä tunnustuksena sillä on Yhteiskunnallisen yrityksen merkki.

Vähintään 40000 euron merkinnän tehneille toimitetaan ilmastonmuutokseen sopeutumista käsittelevä Hyvän sään aikana-kirja ja vähintään 100 000 euron merkinnällä pääsee henkilökohtaiselle tutustumiskäynnille yhtiön tuulivoimalaan toimitusjohtajan kanssa.

Mihin tuotot käytetään?

Debentuurilainalla 2018 kerätyt varat käytetään yhtiön omavaraisuusasteen parantamiseen edelleen eli vaihtuvakorkoisen pankkilainan ja ensimmäisen debentuurilainan maksamiseen takaisin lainanantajille.

Debentuurilainan 2013 haltijoille on ollut tarjolla mahdollisuus jatkaa vanhan debentuurilainan laina-aikaa viidellä vuodella ja tähän on tarttunut 75 % velkojista, yhteensä 262 000 euron edestä.

Lumituulen osakkailla ja aiempien debentuurilainojen haltijoilla on ylimerkintätilanteessa etuoikeus lainoihin. Maksimimäärän tullessa täyteen anti suljetaan. Yhtiö tiedottaa lainan merkintätilanteesta merkintäajan puolessa välissä.

  Esite Debentuurilainasta 2018 (päivitetty 6.4.2018)

 

Toimi näin:

  1. Tutustu ylläolevaan esitteeseen ja yhtiöön huolellisesti.
  2. Tee merkintäilmoitus.
  3. Jätettyäsi ilmoittautumisen saat maksuohjeen ja viitenumeron. Maksa niillä merkintäsi yhtiön tilille. Jos merkintä keskeytetään, vain siihen mennessä maksetut merkinnät ovat voimassa.
  4. Muutaman päivän jälkeen maksusta näet tällä sivulla merkintämaksusi rekisteröityneen.
  5. Korko maksetaan merkintäpäivästä eteenpäin, ensimmäistä kertaa 1.6.2019 ja sen jälkeen aina vuosittain 1. kesäkuuta antamallesi tilille.

Mikäli osoitteesi, sähköpostiosoitteesi tai tilinumerosi muuttuu tai velkakirja vaihtaa omistajaa, on uusi tieto ilmoitettava yhtiölle koronmaksua varten!

Lisätietoja

Yhtiön yhtiöjärjestyksen ja aiemmat tilinpäätökset löydät näiltä www-sivuilta. Yhtiö lähettää jäljennökset näistä pyydettäessä.

Muita lisätietoja yhtiöstä löydät etenkin ylävalikon kohdasta Yhtiö.

Kysymyksiisi vastataan nopeiten sähköpostitse osoitteessa kysy@lumituuli.fi ja voit myös soittaa toimitusjohtaja Sampsa Hariolle, p. 040-5858483

HUOM! Miljoonan euron maksimimäärä on ylittynyt ja merkintä suljettu ylimerkinnän vuoksi. Yleisön merkinnät 28.4.2018 jälkeen tullaan palauttamaan merkitsijöille.

 


Tältä sivulta voit ilmoittautua merkitsijäksi merkintäaikana.

 Jaa Facebookissa