Pitäisikö alkaa pohtia uutta sähkönmyyntikumppania?

Ekosähköhän on päätynyt yrityskaupassa Lumme Energialle, jonka myymästä sähköstä peräti kolmasosa on fossiilista, vaikka markkinoinnissa kovasti käyttävät kuvia luontomaisemista ja tuulimyllyistä.

Luulen että en varmaan ole ihan ainoa, jonka mielestä on hieman kiusallinen ajatus, että juuri Lumme Energia on päätynyt näin keskeiseksi yhteistyökumppaniksemme. Ymmärrän toki, että yhteistyösopimuksesta irtautuminen, uuden kumppanin löytäminen ja osakkaiden sopimusten vaihto ei mikään ihan triviaali operaatio olisi, mutta mielestäni sen mahdollisuutta olisi ainakin aiheellista pohtia. Mitä mieltä muut on?

Forums: 

Itse toivoisin lisäystä

Itse toivoisin lisäystä tarjolla oleviin tariffeihin. Nythän Lumituulen osakkaille on tarjolla vain yksi tarffi, joka ei kannusta ohjaamaan omaa kulutustaan sähköverkon kannalta järkeviin ajankohtiin. Jos tariffi olisi pörssisähköpohjainen ja siinä huomioitaisiin Lumituuli osakkeet jotenkin esim. kuukauden pörssisähköhinnan keskiarvon perusteella, niin se olisi jo parempi vaihtoehto. Toinen asia, jonka tarriffi voisi ottaa huomioon, on oma sähkön pientuotanto.

Ymmärrän kyllä että tällaiset muutokset ovat suuria ja niiden toteuttaminen kustantaa varmaankin aika paljon.

Esko Tahvanainen

Tariffien lisäys tariffeihin

Tariffien lisäys tariffeihin olisi kyllä hyvä. Nyt tuo Ekosähkö Aktiivi -hinta on markkinatasoon nähden mielestäni korkea, onkohan siihen tulossa päivitystä lähiaikoina.

Samaa mieltä

Samaa mieltä

Toivottavasti löytyisi uusia ja kokonaisuudessaan parempia vaihtoehtoja.

Uusi yhteistyökumppani Lumituulelle

Olen täysin samaa mieltä, että Lumme-Energia täysin väärä kumppani Lumituulelle. Sähkön hinta on muita korkeampi ja pörssisähköön ei voi vaihtaa menettämättä Lumituulen osakesähköä. Onko joku saanut vaihdettua Lumituulen sähkölle jonkun muun toimittajan? 

Merituuli

Joustavuutta lisää

Ejosähkö Aktiivi on hurjan kallista vielä huhtikuussakin ja toukokuussakin ylihintaista. Mielestäni Lumituulen osakassähköä pitäisi voida hyödyntää, vaikka vaihtaa sopimuksen Ekosähkön pörssisähköön. Nyt se ei ole mahdollista.

Ritva

Uusi kumppani harkintaan

Ekosähkö oli aikanaan hyvä ja luonteva yhteistyökumppani, mutta nyt Lumme-energian osana oli aiheellista tarkastella muita mahdollisia kumppaneita. Esim. Ilmatar on uusiutuvaan sähköön erikoistunut sähköyhtiö, tosin heidän markkinnoinnissa keskiössä oma tuotanto, joten en tiedä löytyykö intressiä yhteistyöhön.

Kiitos aktiivisesta

Kiitos aktiivisesta keskustelusta ja ehdotuksista.

Yhtiön hallitus on tarkastellut ja tarkastelee esitettyjä asioita tarpeen mukaan, ja teiltä osakkailta tulevat näkemykset ovat tässäkin mielessä oleellisia.

Ekosähköstä kannattaa huomioida, että se on ollut Lumituulelle todella vakaa ja luotettava yhteistyökumppani yhtiön olemassaolon alusta alkaen. Kuten keskustelussakin on todettu, kumppanin vaihtaminen olisi joka tavalla - ja erityisesti yhtiön käytettävissä olevat resurssit huomioiden - massiivinen projekti.

Sähkönmyyntimarkkina on myös jatkuvassa muutoksessa. Tämä on huomattu myös Ekosähkön osalta kun sen emoyhtiö on vaihtunut useaan kertaan matkan varrella. Vastaavasti yllä esitetty Ilmatar luopui sähkön vähittäismyynnistä ja myi sen liiketoiminnan Väreelle keväällä 2023. Eli vaikka nyt vaihtaisimme kumppanin uuteen, emme voi tietää miten pysyvää uuden kumppanin omistus on ja minkätyyppinen toimija sen mahdollisesti tulevaisuudessa omistaa.

Lumituulen osakkuussähkön käyttö on tällä hetkellä sopimuksellisesti sidottu Ekosähkön toistaiseksi voimassa olevaan tuotteeseen, jonka perusteella myös laskutusjärjestelmä on rakennettu. Tässäkin asiassa tarkastelemme avoimesti vaihtoehtoja, mutta mahdollisten muutosten tekeminen vaatisi uusien sopimusten tekemistä ja todella paljon työtä ja resursseja sekä Lumituulelta että sähkönmyyntikumppanilta.

Ystävällisin terveisin,

Jaakko Savolahti

Toimitusjohtaja

Lumituuli Oy

Kannatan sopimustyyppien lisäämistä

Mittaan Lumituuli yhtiön arvon:

  1. Ympäristöystävällisyydellä (koko yhtiön olemassa olon perusta!) 
  2. Sopimuksen kokonaishinnan perusteella (5.49 E /kk + 23,38 c/kWh hinta ei ole kilpailukykyinen)

Lumituulen nykyinen sopimus on huono kummallakin kriteerillä.

Onko Lumituuli ajautunut yhden sopimuksen vangiksi? 

Kiitos kommentistasi.

Kiitos kommentistasi.

Varmistelen mitä sopimusta tarkoitat, Lumituulen ja Ekosähkön välistä sopimusta, vai sähkösopimusta, jonka osakkuussähköä käyttävät tekevät Ekosähkön kanssa?

Ekosähkö tarkistaa hintojaan ja 1.10. alkaen ne ovat (sis. alv 24 %):

Energiamaksu 12,83 snt/kWh

Kuukausimaksu 5,49 €/kk

https://www.ekosahko.fi/perushinnasto

Lumituulen osakkuussähkön hinta pysyy nykyisellään, eli se on 7,60 snt/kWh. Osakkuussähkön hinta on varsin edullinen suhteessa vastaavien sopimusten maan keskihintaan, kuten voi nähdä kuvaajasta sivulla: https://www.lumituuli.fi/tuulisahkolaskuri-ja-hintaseuranta 

Ystävällisin terveisin,

Jaakko Savolahti

Hei,

Hei,

oma toiveeni halitukselle on, että sähkönhintaa alennettaisiin esim. sentillä 6.70 snt/Kwh. Tämä toisi etua osakkeenomistajille ja mahdollisesti lisäisi osakkeiden vaihtoa. 

Sopimustyyppien lisäämistä

Minä toivoisin sopimus missä yösähkö on halvempi kun päiväsähkö kun mittari jo erottaa nämä toisistaan. Yösähkön suosiminen on ympäristöteko.