LUMITUULEN TIEDOTE 1/2013

LUMITUULEN TIEDOTE 1/2013

Lumituuli rakentaa uuden voimalan Iissä
Debentuurilaina
Osakeannin hyväksyminen
Tuulivoima-alalla menee hyvin
Yhtiökokous la 18.5. Lumijoella

Lumituuli rakentaa uuden voimalan Iissä

Lumituuli on päättänyt rakentaa 800 kW tuulivoimalan Iin Laitakariin, mistä yhtiöllä on ollut rakennusluvitettu paikka jo jonkin aikaa. Projekti oli tarkoitus aloittaa jo alkuvuodesta, mutta tällä hetkellä pk-yritysten on vaikea saada lainaa ja tämä on koskenut myös Lumituulta.

Aiempi hanke Lumijoella jatkuu tämän rakennushankkeen jälkeen. Se keskeytyi vuonna 2012, kun tuulivoimalatoimittaja vetäytyi yllättäen loppumetreillä toimituksesta ja paikallinen mökkiläinen valitti lupapäätöksistä hallinto-oikeuteen.

Debentuurilaina

Iin investoinnin rahoittamiseen voivat osallistua myös osakkaat. Lumituuli laskee liikkeelle debentuurilainan. Debentuurilainaan kohdistui viime keväänä kova kiinnostus ja sitä merkittiin lähes 500 000 eurolla. Merkinnät palautettiin, kun Lumijoen investointihanke keskeytyi. Lisää tietoja pian ja merkintä aukeaa ensi viikolla osoitteessa
https://www.lumituuli.fi/debentuuri2013

Osakeanti meni kaupaksi vuodenvaihteessa

Lumituulen osakeannissa 1.11.-24.12.2012 merkittiin 182 osaketta, hintaan 47320 euroa. Osakkeita merkitsi 43 merkitsijää.

Osakeannin suosio yllätti, sillä osakkeita meni juuri vuosi aiemmin lähes 0,5 miljoonalla eurolla. Selvästi Lumituulen toimintamalliin kohdistuu edelleen suuri kiinnostus.

Hallitus hyväksyi kaikki maksetut merkinnät, ja ne on merkitty 30.1.2013 Kaupparekisteriin. Uusi tai vanha osakas, jos haluat alkaa käyttämään sähköäsi, ilmoita kiinnostuksestasi Ekosähkölle
http://ekosahko.fi/tuleasiakkaaksi/71

Tuulivoima-alalla menee hyvin

Vuonna 2012 Suomen tuulivoimakapasiteetti nousi 45 % yhteensä 288 megawattiin. Suomen tuulivoimayhdistys arvioi, että kasvu jatkuu vielä kovempana vuonna 2013. Mikään poliittinen puolue ei vastusta valtakunnallisesti tuulivoimaa ja 90 % suomalaisista haluaa sitä rakennettavan lisää. Vuoden 2020 kansallinen tuulivoimatavoite on 6 terawattitunnin tuotanto, eli noin 2500 megawattia, ja on jo puhuttu tavoitteen kasvattamisesta 9 terawattituntiin.

Suomen tuulivoimayhdistys on tehnyt viime vuonna kovasti töitä tuulivoimarakentamisen hallinnollisten esteiden purkamiseksi. Puolustusvoimat pääsi arvioimaan ja ottamaan kantaa tuulivoimaloiden tutkavaikutuksista tarvittavan arviointityökalun valmistuttua. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi teki työtä lentoestelupien ja Liikennevirasto tiestön turvaetäisyyksien osalta. Selvitysmies Lauri Tarastin raportin perusteella tehtävä työ jatkuu edelleen.

Yhtiökokous

Ennakkotietona yhtiökokous järjestetään la 18.5.2013 Lumijoella. Virallinen kutsu lähetetään osakkaille pian.