Lumituulen kuulumisia

Näin vuoden lopussa on paikallaan käydä läpi mitä on saatu aikaan ja mihin ollaan menossa.

Keväällä kehitettiin Oulunsalo-Hailuoto -tuulipuistohanketta tekemällä erilaisia esiselvityksiä ja maaliskuussa vihdoin jätettiin ympäristövaikutusten arviointiselostus (YVA-selostus) viranomaiselle.

Yhtiökokous pidettiin 8.5.2010. Siellä päätettiin jatkaa tuulipuiston kehittämistä sekä viedä eteenpäin myös pienempiä hankkeita.

Kesän aikana Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus kirjoitti kommentit YVAstamme. Kuten tavallista, lisäselvityksiä annettiin kotiläksyksi paljon ja niitä on tehty syksyn aikana.

Syyskuussa Lumituuli oli esillä Lumijoen Ahvenmarkkinoilla, jotka olivat suuri menestys. Paikan päällä kävi paljon kiinnostuneita keskustelemassa tuulivoimasta ja vastaanotto uusille hankkeille oli pääosin myönteistä.

Tuulisessa lokakuussa Energiamessujen yhteydessä julkaistiin Energiauutiset-lehdessä juttu Lumituulesta. Toimitusjohtajan lisäksi lehdessä haastateltiin Eino Korkalaa, joka eläkkeellä ollessaan hoitaa yhtiön huoltokuljetuksia keinosaarelle ja on tarvittaessa paikalla käynnistämässä voimalaa uudelleen katkotilanteissa.

Voimalan tuotanto on vuoden aikana ollut keskitasoista. Alkukeväällä tuuliseen aikaan sattunut laiterikko on vähentänyt tämän vuoden tuotantoa.

Vuoden aikana on tuulivoiman tuotantotukijärjestelmän eli tuttavallisemmin syöttötariffin lainsäädäntötyö edistynyt. Lopulta syksyllä hallitus antoi esityksen eduskunnalle ja vihdoin tällä viikolla lakiesitykselle oli Eduskunnassa ensimmäisen käsittely. Uskoisin, että lakiesitys tulee voimaan toisen käsittelyn jälkeen suunnitellusti 1.1.2011.

Tänä talvena yhtiö tekee tuulisuusarviointeja ja tuulisuusmittauksia Pohjois-Pohjanmaalla uusien hankkeiden kannattavuuden selvittämiseksi. Myös nykyisen voimalamme paikalla Lumijoella mitataan tuulta. Oulunsalo-Hailuodon osalta teemme yhä lisäselvityksiä rakennus- ja vesilupia varten.

Kevään varsinaisen yhtiökokouksen ajankohdaksi on päätetty ke 4.5.2011 klo 18. Tavoitteenamme on, että tällöin voitaisiin tehdä investointipäätös jostain uudesta hankkeestamme.

Aiheista lisää www-sivuillamme
www.lumituuli.fi

Hyvää joulun odotusta ja parasta uutta vuotta 2011!

Sampsa Hario, toimitusjohtaja