Tiedote 16.4.2015 - Lumituulen debentuurilaina jälleen menestys

Suomen ensimmäinen ja suurin joukkorahoitteinen ja kuluttajaomisteinen tuulivoimayhtiö Lumituuli Oy onnistui jälleen debentuurilainan liikkeellelaskussa. 1.3.-15.4.2015 välillä Lumituulen kahta debentuurilainaa merkittiin 444 000 eurolla. Toinen lainoista, 7 vuoden laina 6 % vuosittaisella korolla, merkittiin täyteen maaliskuun aikana, ja 4 vuoden lainaa 4 % korolla merkittiin sitäkin puolet maksimista. Tarjolla oli molempia lainoja 300 000 eurolla. Debentuurilainan liikkeellelasku ylitti Lumituulen odotukset ja mahdollistaa pankkilainojen jälleenrahoittamisen.

"Debentuurilainojen suosio kuvaa hyvin osakkaittemme sitoutuneisuutta yhtiöön. Olemme keränneet joukkorahoituksella projekteihimme jo yli 3,6 miljoonaa euroa, joista viimeisen vuoden aikana 1,3 miljoonaa euroa. Toisaalta neljän ja kuuden prosentin korko on nykyisessä negatiivisten lyhyiden euriborien markkinassa myös kiinnostava", yhtiön toimitusjohtaja Sampsa Hario kertoo. Yhtiön uusimmat tuulivoimalat Lumijoella ja Iissä ovat tuottaneet sähköä odotuksia enemmän. Yhtiö kertoo seuraavista projekteista lisää toukokuun yhtiökokouksen jälkeen.


***

Kuluttajaomisteinen Lumituuli Oy on vuonna 1998 perustettu suomalainen tuulisähköä tuottava ja myyvä yhtiö. Yhtiö korvasi marraskuussa 2014 vanhan tuulivoimalansa Lumijoen Varjakassa uudella ja sen lisäksi sillä
on keväällä 2014 valmistunut tuulivoimala Iissä. Yhtiö on ensimmäinen kuluttajien omistama tuulisähköyhtiö ja sillä on yli 1200 osakasta, jotka käyttävät yhtiön tuottamaa sähköä. Yhtiö toimii eettisesti ja vastuullisesti ja ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon vaikutuksen ympäristöön ja yhteiskuntaan. Lumituulelle on myönnetty Yhteiskunnallisen yrityksen merkki, jonka saa yritys, jonka ensisijainen tavoite on ratkoa yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia.

Lumituulen sähköä ostamalla vaikutat. Yhtiöjärjestyksen mukaisesti yhtiön tuotot on käytettävä uusiin tuulivoimainvestointeihin. Jokainen yhtiölle maksettu euro on siis investointi lisätuulivoimaan.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Sampsa Hario, sampsa.hario@lumituuli.fi ja p. 040-5858483
Kehityspäällikkö Timo Lahti, timo.lahti@lumituuli.fi ja p. 050-3278196

Kuvat ja logot: www.lumituuli.fi/press

Forums: