Mediatiedote 14.2.2014 - Lumituuli kerännyt joukkorahoituksella jo yli 1,5 miljoonaa euroa, tuulivoimala Iissä valmistuu

MEDIATIEDOTE 14.2.2014, JULKAISUVAPAA HETI

Lumituuli kerännyt joukkorahoituksella jo yli 1,5 miljoonaa euroa, tuulivoimala Iissä valmistuu

Lumijokinen Lumituuli Oy on saanut valmiiksi 73 metriä korkean Enercon E-53-tuulivoimalansa Iin Laitakarissa. Projekti rahoitettiin pääosin laskemalla liikkeelle osakkeita ja debentuurilaina yleisölle. Tuulivoimala on Lumituulen toinen, ensimmäinen on toiminut Lumijoella jo vuodesta 1999. Uuden voimalan avajaiset järjestetään Iissä la 15.2. klo 12-14.

Lumituulen vastavalmistunut 800 kW Enercon E-53 -tuulivoimala tuottaa vuosittain ainakin 1900 MWh sähköä, eli noin tuhannen kerrostalokaksion kulutuksen verran. Tämän lisäksi Lumituuli myy sähköä aiemmin rakennetusta voimalastaan Lumijoella ja osakkuusyhtiönsä Larsmo Vindkraftin sähkön.

Lumituuli on vähän tunnettu joukkorahoituksen menestystarina. Yhtiö keräsi yli puolen miljoonan euron rahoituksen ensimmäiseen voimalaansa tyhjästä. Voimalan valmistuttua osakkaat ovat saaneet ostaa voimalan tuottaman sähkön edulliseen osakashintaan, joka on tällä hetkellä 6,00 snt/kWh. Yhtiö myy sähköä vain osakkailleen, ja tuotot käytetään uusiin tuulivoimainvestointeihin. Yhtiön toiminnan tarkoitus on paitsi tuottaa sähköä, myös edistää tuulivoimaa. Lumituulelle onkin kesällä 2013 myönnetty Yhteiskunnallisen yrityksen merkki. Nyt valmistuvaan voimalaan yhtiö on kerännyt lähes 800 000 euroa rahoitusta osakeanneilla ja osakkailta otetulla debentuurilainalla, jolle maksetaan 5 % vuosittaista korkoa.

Lumituulen toimintaan pääsee yhä mukaan: yhtiö kerää osakeannilla pääomia uusiin investointeihin 28.2.2014 asti. Osakeanti löytyy yhtiön verkkosivuilta www.lumituuli.fi. ”Vihreässä sähkössä tärkeintä on kenelle sähköstä maksaa, koska se määrää minkä tuotannon edistämiseen rahat menevät. Lumituulen sähkö on tuotettu ainoastaan tuulivoimalla – muuta tuotantoa meillä ei ole” sanoo yhtiön toimitusjohtaja Sampsa Hario.
Lumituuli on kehittää tällä hetkellä useita tuulivoimalahankkeita. Tavoitteena on Lumijoen voimalan uusiminen (vuoden 2014 aikana) ja tuulivoiman rakentaminen Helsinkiin. Lisäksi yhtiö on mukana 30-50 voimalan Oulunsalo-Hailuoto-tuulipuistohankkeessa, jolle on haettu Työ- ja elinkeinoministeriön erityistä demonstraatiotukea merituulivoimalle.

Lumituuli järjestää uuden voimalansa avajaiset Iin Laitakarissa lauantaina 15.2.2014 klo 12-14. Tilaisuus on avoin yleisölle. Paikoitustilan vähäisyyden vuoksi tulijoita pyydetään käyttämään Iin torilta lähtevää ilmaista bussikyytiä Laitakariin, bussi kulkee tauotta tapahtuman ajan. Tervetuloa!

***

Asiakasomisteinen Lumituuli Oy on vuonna 1998 perustettu suomalainen tuulisähköä tuottava ja myyvä yhtiö. Yhtiö on rakentanut ja ylläpitää vuonna 1999 rakennettua 660 kW tuulivoimalaa Lumijoella ja vastavalmistunutta 800 kW voimalaa Iissä. Yhtiö on ensimmäinen kuluttajien omistama tuulisähköyhtiö ja sillä on n. 1200 osakasta, jotka käyttävät yhtiön tuottamaa sähköä. Yhtiö toimii eettisesti ja vastuullisesti ja ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon vaikutuksen ympäristöön ja yhteiskuntaan. Lumituulelle on myönnetty Yhteiskunnallisen yrityksen merkki, jonka saa yritys, jonka ensisijainen tavoite on ratkoa yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia.

Lumituulen sähköä ostamalla vaikutat. Yhtiöjärjestyksen mukaisesti yhtiön tuotot on käytettävä uusiin tuulivoimainvestointeihin. Jokainen yhtiölle maksettu euro on siis investointi lisätuulivoimaan.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Sampsa Hario, sampsa.hario@lumituuli.fi p. 040-5858483
Kuvat ja logot: www.lumituuli.fi/press

Forums: