Lehdistötiedote 23.3.2012 - Lumituuli keräsi miljoona euroa pääomia omalla tavallaan

Suomen ensimmäinen kuluttajaomisteinen tuulisähköyhtiö Lumituuli Oy keräsi Lumijoella sijaitsevan tuulivoimalansa uusimiseen ensin vuodenvaihteessa n. 430000 euroa osakeannilla ja nyt helmi-maaliskuussa toiset n. 430000 euroa debentuurilainan liikkeellelaskulla. Yhtiöllä on nyt tavoiteltu miljoonan euron omarahoitusosuus kassassa.

"Yleensä joukkovelkakirjalainoja laskevat liikkeelle pankit ja suuryritykset, mutta meillä on paljon yhtiöön sitoutuneita osakkaita, joille halusimme tarjota tilaisuuden sijoittaa tuulivoimaan ilman välikäsiä ja merkintäpalkkioita", yhtiön toimitusjohtaja Sampsa Hario kertoo.

Debentuurilainaa oli tarjolla korkeintaan 500 000 euroa, joten lähes koko laina merkittiin. Kuluja debentuurilainamerkinnän järjestämisestä aiheutui vain muutamia tuhansia euroja.

Lumituuli kiittää merkitsijöitä luottamuksesta!

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Sampsa Hario, sampsa.hario@lumituuli.fi, p. 040-5858483
www.lumituuli.fi/press

***

Lumituuli Oy on vuonna 1998 perustettu suomalainen tuulisähköä tuottava ja myyvä yhtiö. Yhtiö on rakentanut ja ylläpitää vuonna 1999 pystytettyä 660 kW tuulivoimalaa Lumijoella. Lumituulen uuden voimalan arvioidaan valmistuvan 2012 ja tuottavan jopa 5 - 6 GWh sähköä vuodessa, yli kolminkertaisesti verrattuna nykyiseen voimalaan.

Yhtiö on ensimmäinen kuluttajien omistama tuulisähköyhtiö ja sillä on yli tuhat osakasta, jotka käyttävät yhtiön tuottamaa sähköä. Yhtiö toimii eettisesti ja vastuullisesti ja ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon vaikutuksen ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Lumituuli Oy:n sähköä ostamalla vaikutat. Yhtiöjärjestyksen mukaisesti yhtiön tuotot on käytettävä uusiin tuulivoimainvestointeihin. Jokainen yhtiölle maksettu euro on siis investointi lisätuulivoimaan.

Forums: