Lehdistötiedote 2.2.2012 - Lumituuli tuo kuluttajille uuden tavan sijoittaa vihreään energiaan

Suomen ensimmäinen kuluttajien omistama tuulivoimayhtiö Lumituuli laskee liikkeelle debentuurilainan, jolla vihreistä arvoista kiinnostunut kansalainen voi sijoittaa kuluitta ja hallinnointipalkkioitta tuulivoimaan ja saada sille kiinteän tuoton. Yhtiö laskee liikkeelle 500 kpl 1000 euron debentuurivelkakirjaa, joille maksetaan vuosittain 6 % korko ja joiden juoksuaika on 10 vuotta (laina-aika 1.4.2012-31.3.-2022). Lainan merkintäaika on 1.2.-20.3.2012, mutta liikkeellelasku voidaan keskeyttää jo aiemmin mikäli se tulee täyteen merkityksi.

Lainan tuotto käytetään yhtiön Lumijoen tuulivoimalan uusimiseen. Yhtiö järjesti joulu-tammikuussa myös osakeannin, jossa 277 merkitsijää, mm. Lumijoen kunta, merkitsi yhtiön B-osakkeita. Yhtiö korvaa Lumijoella Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan nykyisen pieneksi jääneen tuulivoimalansa uudella, tehokkaammalla voimalalla, jonka arvioidaan tuottavan jopa 4 - 5 GWh sähköä vuodessa. Tämä on yli kolminkertaisesti verrattuna nykyiseen voimalaan. Voimalan uusimiseen liittyvä hankinta-, luvitus- ja rakennusprosessi on vielä kesken.

Merkitsijän oikeudet ja hankkeen riskit on käsitelty yksityiskohtaisemmin Finanssivalvonnan hyväksymässä varsinaisessa merkintäesitteessä, joka löytyy merkintäpaikalta osoitteesta www.lumituuli.fi/merkinta

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Sampsa Hario, sampsa.hario@lumituuli.fi, p. 040-5858483
Kehityspäällikkö Timo Lahti, timo.lahti@lumituuli.fi, p. 050-3278196
Kuvat ja logot: www.lumituuli.fi/press

Forums: