Tuotanto helmikuussa?

Onko Sähkäleessä vai tuotantolaskurissa vikaa kun helmikuun 15. päivän jälkeen sähköntuotanto näyttäisi kahta päivää lukuunottamatta olleen käytännössä vaakasuoraa viivaa? Onko muuten alalla yleisempää tilastotietoa meidän leveysasteiltamme siitä, mihin vuodenaikaan voimaloissa sattuu eniten vikatilanteita?

Forums: 

Tuotantokatko

Olet oikeassa, Sähkäle seisoo tällä hetkellä toistuvien hydrauliikkaongelmien takia. Odotamme Vestaksen huoltomiestä saapuvaksi maanantaina.

Estimoin viime vuodelta, että menetämme n. 6 % tuotannosta vikojen vuoksi. Luulisin, että koska Suomessa tuulee talvisin eniten, silloin myös sattuu eniten vikoja.

Voimala pyörii taas

Sähkäleelle tehtiin huolto 5.-6.3. ja nyt pyörivät lavat jälleen. Vaihteiston pressostaatti vaihdettu ja öljynpaineet säädetty.

Arkijärkeä hommaan

Tulevaisuuden käyttöenergiasta tässä puhutaan. Olen itse katsellut pitkin maalimaa erilaisia aurinkokennojuttuja, mutta niistä ei vielä ole tänne muuta iloa kuin tullit...

Tämä yhtiö on tuttu jo sen ensimmäisten osakkeiden merkintäajalta, joten lähden nyt mukaan.

Meillä on kaksi omakotitaloa ja muuta pientä toimintaa, joka vie sähköä, kuten aina. Tähän osakeantiin osallistumiseme on merkintä tulevaisuuteen.

Vaikka tekniikka ei ole vielä huippua, niin muutaman vuoden päästä meillä on niin paljon paineita, että jopa TEM tulee avuksi - muuten ei rajoitteista selvitä.

Nyt monopoliasemassa olevat sähköyhtiöt veloittavat siirtomaksuina enemmän kuin todellinen vuotuinen sähkönkäyttö on, kuten viime viikolla tulleesta Suur-Savon laskusta näkyy ja sitten on vielä alvi ja vielä sähköveroa edellisen veron päälle.

Siirtomaksut javerojen verot ovat sähkömme "todellinen" kulutus.

Kuluttajainsuojaa ei näissä Suur-Savon ja Vattenfallin kuvioissa tunneta.

Kirsi Samiloff
Oravasaari