Tiedote 4.3.2016 - Lumituulella ennätysvuosi 2015

Lumituulella ennätysvuosi 2015

Kuluttajien omistama yhteisöllinen tuulivoimayhtiö Lumituuli Oy teki vuonna 2015 tuotantoennätyksen ja yhtiön tuotot ylittivät miljoona euroa. Yhtiö sai valmiiksi vuoden 2014 aikana kaksi tuulivoimalaa, jotka tuottivat vuonna 2015 sähköä yhteensä yli 8,5 gigawattituntia, lisäksi yhtiö myi osakkuusyhtiönsä sähköä. Yhtiön tuotot olivat 1 089 496,03 euroa ja tulos oli 173 016,51 euroa, luvut vielä tilintarkastamattomia. Yhtiö keräsi uutta joukkorahoitusta osakeanneilla ja debentuurilainan liikkeellelaskulla vuoden aikana 507 985 euroa.

Vuoden 2016 liikevaihto ja tulos tulevat olemaan pienemmät, sillä tuulivoimalle maksettavan syöttötariffin taso pieneni tämän vuoden alusta alkaen. Syöttötariffikiintiöleikkausten vuoksi yhtiö keskeytti syksyllä väliaikaisesti hankekehityspanoksensa. Tämän vuoden aikana Lumituuli aikoo kuitenkin jälleen jatkaa kehitystyötä useissa hankkeissaan ympäri Suomea, mm. Helsingissä ja Keminmaalla.

***

Asiakasomisteinen Lumituuli Oy on vuonna 1998 perustettu suomalainen tuulisähköä tuottava ja myyvä yhtiö. Yhtiö on syksyllä 2014 korvannut vanhan tuulivoimalansa Lumijoen Varjakassa uudella ja sen lisäksi sillä on keväällä 2014 valmistunut voimala Iissä. Yhtiö on ensimmäinen kuluttajien omistama tuulisähköyhtiö ja sillä on yli 1200 osakasta, jotka käyttävät yhtiön tuottamaa sähköä. Yhtiö toimii pitkäjänteisesti ja vastuullisesti ja ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon vaikutuksen ympäristöön ja yhteiskuntaan. Lumituulelle on myönnetty Yhteiskunnallisen yrityksen merkki, jonka saa yritys, jonka ensisijainen tavoite on ratkoa yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia.

Lumituulen sähköä ostamalla vaikutat. Yhtiö on voitollinen, mutta yhtiöjärjestyksen mukaisesti yhtiön tuotot on käytettävä uusiin tuulivoimainvestointeihin. Jokainen yhtiölle maksettu euro on siis investointi lisätuulivoimaan.

Lisää yhtiöstä: www.lumituuli.fi/press
Yhteydenotot: toimitusjohtaja Sampsa Hario, p. 040 585 8483, sampsa.hario@lumituuli.fi

Forums: