Tiedote 27.4.2018 - Lumituulen debentuurilaina jälleen menestys, lähes miljoona jo kerätty

Yhteisöllisen energiayhtiö Lumituulen miljoonan euron debentuurilaina-anti tullaan sulkemaan etuajassa ylimerkinnän vuoksi, vaikka sen piti kestää 15.5.2018 asti

Tänä vuonna 20 vuotta täyttäneen tuulivoimayhtiö Lumituuli Oy:n debentuurilaina-anti avattiin maanantaina 16.4.2018 ja jo ensimmäisen päivän jälkeen puolet lainan miljoonan euron maksimimäärästä oli merkitty. Kahdessa viikossa perjantaihin 27.4. mennessä merkintäilmoituksia on kertynyt jo 90 % lainan maksimimäärästä, ja näyttää siltä, että anti tullaan pian sulkemaan etuajassa ylimerkintöjen vuoksi.

Lumituulen debentuuri on 5 % korollaan ollut selvästi houkutteleva sijoitus siitä huolimatta, että laina-aika on melko pitkä, 5 vuotta (1.6.2018-31.5.2023).  Lumituuli on suorin tapa sijoittaa kestävään energiantuotantoon siten, että tulokset ovat nähtävissä ja välikäsiä on mahdollisimman vähän. Yhtiö on voitollinen.

"Vuoden 2013 debentuurilainan haltijoista 75 % halusi jatkaa laina-aikaa nyt viidellä vuodella. Jotain on tehty oikein!" sanoo toimitusjohtaja Sampsa Hario. "Järjestimme jälleen liikkeellelaskun itse omilla verkkosivuillamme www.lumituuli.fi/merkinta, ilman välikäsiä. Näin vältymme joukkorahoituksen välittäjien kovilta palkkioilta."

Lumituulella on saavuttanut loistavia tuloksia joukkorahoituksessa: liikkeellelaskettava laina mukaanlukien se on kerännyt jo yli 4,7 miljoonaa euroa rahoitusta sekä osakkeilla että debentuurilainoilla. Näillä se on rakentanut vuonna 2014 kaksi tuulivoimalaa Pohjanmaalle. Yhtiö maksaa nyt kerätyillä varoilla takaisin erääntyvän vuoden 2013 debentuurilainansa sekä muuttaa vaihtuvakorkoisia pankkilainojaan kiinteäkorkoiseksi debentuurilainaksi. Lumituulella on Suomalaisen työn liiton antama Yhteiskunnallisen yrityksen merkki tunnustuksena siitä, että se toteuttaa tarkoitustaan tuulisähkön tuottajana ja edistäjänä eikä jaa osinkoa, vaan investoi tuottonsa uudelleen tuulivoimaan.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Sampsa Hario, sampsa.hario@lumituuli.fi  ja p. 040-5858483

Kuvat ja logot: www.lumituuli.fi/press

 

Forums: