Tiedote 2.3.2015 - Lumituuli tuotti gigawattitunnin, laina-anti avattiin

Yhteisöllinen tuulivoimayhtiö jälleenrahoittaa joukkorahoituksella

Lumituuli Oy:n uusin tuulivoimala Lumijoella on saavuttanut täyden tehon ja yhtiö ylitti merkittävän rajan tuottamalla gigawattitunnin (miljoona kilowattituntia) päästötöntä tuulisähköä osakkailleen helmikuussa. Yhtiö maksaa nyt pois lainojaan 600 000 euron debentuurilaina-annilla 1.3.-15.4.2015.

Lumituuli Oy korvasi 2014 lopulla Lumijoella sijaitsevan vanhan tuulivoimalansa uudella, tehokkaammalla ja merkittävästi taloudellisemmalla tuulivoimalalla Vestas V90-2.0 MW. Kun tämän tuotanto lasketaan yhteen yhtiön Iin voimalan kanssa, tuotantolukemat näyttävät jopa yli gigawattitunnin sähköntuotantoa.

Lumituulen tulos viime vuodelta on rakennustöiden viivästymisen vuoksi noin nollan luokkaa, ja tästä lähin yhtiö tulee olemaan voitollinen. Kun sijoittajien riski näin pienenee olennaisesti, yhtiön kannattaa maksaa pois rakennushankkeen aikana otettuja lainoja ja vapauttaa vakuuksia. Yhtiö laski viimeksi joulukuussa 2014 100 000 eurolla uutta debentuurilainaa, joka meni heti kaupaksi 10 päivässä. Kysyntää siis uskotaan olevan.

Lumituuli laskee ajalla 1.3.-15.4.2015 liikkeelle kahta debentuurilainaa: Debentuurilaina I/2015 neljän vuoden laina-ajalla ja 4,0 % vuosikorolla sekä Debentuurilaina II/2015 seitsemän vuoden laina-ajalla ja 6,0 % vuosikorolla. Molempia lainoja on saatavilla 300 000 euron edestä ja niitä voi merkitä kuka vain.

Lumituuli on rahoittanut 15 vuoden aikana kaikki hankkeensa joukkorahoituksella ja kerännyt sitä yhteensä jo 3,2 miljoonaa euroa. Se onkin Suomen suurin joukkorahoitusprojekti ja eettisenä sijoituskohteena Lumituuli on suorastaan houkutteleva.

Verrattuna muihin yleisölle tarjolla oleviin sijoitusvaihtoehtoihin tuotto on hyvä, ja ylittää reilusti inflaation. Debentuurilainan korko alkaa juosta heti merkintäpäivästä lähtien, ensimmäinen vuosittainen koronmaksu suoritetaan 1.5.2016 ja lainat maksetaan kerralla takaisin laina-ajan päättyessä.

Lisätietoa ja lainan merkintä osoitteessa www.lumituuli.fi/merkinta

***

Asiakasomisteinen Lumituuli Oy on vuonna 1998 perustettu suomalainen tuulisähköä tuottava ja myyvä yhtiö. Yhtiö korvasi marraskuussa 2014 vanhan tuulivoimalansa Lumijoen Varjakassa uudella ja sen lisäksi sillä on keväällä 2014 valmistunut voimala Iissä. Yhtiö on ensimmäinen kuluttajien omistama tuulisähköyhtiö ja sillä on yli 1200 osakasta, jotka käyttävät yhtiön tuottamaa sähköä. Yhtiö toimii eettisesti ja vastuullisesti ja ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon vaikutuksen ympäristöön ja yhteiskuntaan. Lumituulelle on myönnetty Yhteiskunnallisen yrityksen merkki, jonka saa yritys, jonka ensisijainen tavoite on ratkoa yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia.

Lumituulen sähköä ostamalla vaikutat. Yhtiöjärjestyksen mukaisesti yhtiön tuotot on käytettävä uusiin tuulivoimainvestointeihin. Jokainen yhtiölle maksettu euro on siis investointi lisätuulivoimaan.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Sampsa Hario, sampsa.hario@lumituuli.fi  ja p. 040-5858483

Kehityspäällikkö Timo Lahti, timo.lahti@lumituuli.fi ja p. 050-3278196

Kuvat ja logot: www.lumituuli.fi/press

Forums: