Tiedote 1.4.2015 - Toinen Lumituulen debentuurilainan kiintiöistä täynnä, anti jatkuu

Lumituuli Oy:n debentuurilaina-annissa on ollut yleisölle tarjolla kahta lainaa: 4 vuoden lainaa 4 % korolla ja 7 vuoden lainaa 6 % korolla. Molempia on ollut tarjolla 300 000 euron edestä, yhteensä 600 000 euroa. Nyt pidempi 7 vuoden laina on tullut 4 viikossa ylimerkityksi ja merkintä suljetaan sen osalta.

Lyhyempää 4 vuoden lainaa on edelleen tarjolla ja sen merkintäaika päättyy viimeistään 15.4.2015. Minimimerkintä lainoissa on 1000 euroa.

Edellinen Lumituulen debentuurilaina joulukuussa 2014 tuli sekin täyteen peräti kymmenessä päivässä ja näyttää siltä, että kiinnostusta joukkorahoitteiseen tuulivoimaan on. Lumituuli jälleenrahoittaa pankkilainojansa annista saatavilla varoilla. Tuulivoimala Lumijoella on toiminut hyvin, ja tuulisessa helmikuussa yhtiö tuotti peräti yli gigawattitunnin sähköä.

Lumituuli on Suomen suurin joukkorahoitettu projekti ja kerännyt 15 vuoden aikana nyt suljettu debentuurilaina mukaanlukien yhteensä jo yli 3,5 miljoonaa euroa.

***

Asiakasomisteinen Lumituuli Oy on vuonna 1998 perustettu suomalainen tuulisähköä tuottava ja myyvä yhtiö. Yhtiö korvasi marraskuussa 2014 vanhan tuulivoimalansa Lumijoen Varjakassa uudella ja sen lisäksi sillä on keväällä 2014 valmistunut 800 kW voimala Iissä. Yhtiö on ensimmäinen kuluttajien omistama tuulisähköyhtiö ja sillä on yli 1200 osakasta, jotka käyttävät yhtiön tuottamaa sähköä. Yhtiö toimii eettisesti ja vastuullisesti ja ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon vaikutuksen ympäristöön ja yhteiskuntaan. Lumituulelle on myönnetty Yhteiskunnallisen yrityksen merkki, jonka saa yritys, jonka ensisijainen tavoite on ratkoa yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia.

Lumituulen sähköä ostamalla vaikutat. Yhtiöjärjestyksen mukaisesti yhtiön tuotot on käytettävä uusiin tuulivoimainvestointeihin. Jokainen yhtiölle maksettu euro on siis investointi lisätuulivoimaan.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Sampsa Hario, sampsa.hario@lumituuli.fi ja p. 040-5858483
Kehityspäällikkö Timo Lahti, timo.lahti@lumituuli.fi ja p. 050-3278196

Kuvat ja logot: www.lumituuli.fi/press

Forums: