Terveisiä Ahvenmarkkinoilta, katsaus

Terveisiä Ahvenmarkkinoilta!

Lumituulen uusimman voimalan käyttöön vihkiäiset pidettiin Lumijoen Ahvenmarkkinoiden yhteydessä. Uusi voimala on vanhaa voimalaa kunnioittaen nimetty Sähkäle II:ksi.

Voimalaprojektia tehtiin pitkään ja mm. johtuen voimalavalmistajan vetäytymisestä kaupasta se viivästyi alkuperäisestä aikataulusta vuonna 2012 ja yhtiö toteutti Iin Laitakarin projektin sen sijaan.

Heti Iin voimalan valmistuttua keväällä 2014 päätettiin voimala kuitenkin hankkia ja hyvin haasteellinen pystytysprojekti alkoi. Sen kuluessa tuli monenlaisia vaikeuksia aikataulujen kanssa, voimalan muuntaja oli vääränlainen ja pystytys tehtiin marraskuun hyytävässä kylmyydessä. Projekti kuitenkin onnistui.

Investointi oli kokonaisuudessaan lähes 3,9 miljoonaa, josta 2/3 oli suomalaista työtä. Voimala on nyt pyörinyt jo 10 kuukautta ja on osoittautunut hyväksi - tuottoennusteet ovat ylittyneet ja voimala tuottaa yli puolet Lumijoen vuosittaisesta sähkönkulutuksesta. Yhtiö on voitollinen ja toimitusjohtajalla on viimein ollut aikaa pitää 4 viikon kesäloma.

Lumituuli ja sen toimitusjohtaja kiittävät erityisesti voimalasaaren maanrakennustöissä jo toista kertaa kunnostautunutta Uunila Oy:tä, lautta- ja nosturikalustosta vastannutta DSV Projectsia sekä korvaamatonta vastaavaa työnjohtajaa Jarmo Bergiä JBE Servicestä. Vielä suuri kiitos lumijokisille ja etenkin yhtiön tärkeimmälle työntekijälle Eino Korkalalle, joka on hoitanut eläkkeellä ollessaan kyytejä saarelle tuulessa ja tuiskussa, satoi tai paistoi.

Lumijoen projekti on tuottanut Varjakan asukkaille jo uuden satamalaiturin ja sähköverkon maakaapeloinnin ja tästä eteenpäin Lumituuli on Lumijoen kolmen suurimman yhteisöveron maksajan joukossa sekä maksamme kiinteistöveroa kunnalle. Tämä on pieni kiitos kaikesta kunnan tuesta vuosien varrella.

Oulunsalo-Hailuoto-tuulipuistossa on saatu lausunto täydennetystä Natura-arvioinnista. Sen perusteella näyttää kehityshankkeen jatkaminen mahdottomalta.

Yhtiön muut kehityshankkeet ovat nyt jäissä hallituksen vedettyä maton tuulivoimakehittäjien jalkojen alta. Toivottavasti mahdollisimman pian saamme tietää valtion tuulivoiman ohjauksesta, oli se sitten minkälainen tahansa. Tuulivoima on päästötöntä, polttoaineetonta, kotimaista energiaa, jota on vielä mahdollista rakentaa Suomessa verrattain nopeasti lisää.

Tästä on hyvä jatkaa! Joukkorahoitusmalli on osoittautunut toimivaksi, olemme sillä keränneet jo 3,6 miljoonaa euroa ja olemme Suomen suurin joukkorahoitusprojekti. Meillä on paljon sähköä myytäväksi, joten yhtiö järjestää  loppusyksyllä osakeannin. Sähkön hintaa lasketaan syyskuussa markkinahinnan mukaan merkittävästi.

Ohessa muutama kuva Ahvenmarkkinoilta ja Lumituulen esittelytaulut. Jos et ole vielä nähnyt pystytysvideota, tässä linkki myös siihen:

https://www.facebook.com/lumituulioy/videos/vb.28131725541/10155359555200542/?type=2&theater

Terveisin

Sampsa Hario, Lumituulen toimitusjohtaja


Sähkäle II syyskuussa

Toimitusjohtaja kertoo yhtiön toiminnasta
Sähkäle II, Lumijoen Varjakka

Sipi, Iin Laitakari

 

Forums: