Mediatiedote 6.9.2013 - Lumituulen Iin Laitakarin tuulivoimalan rakennustyöt etenevät, nyt riittää sähköä uusille osakkaille

Lumituulen Iin Laitakarin tuulivoimalan rakennustyöt etenevät

Lumituuli rakentaa vuoden 2013 aikana 800 kW tuulivoimalan Iin Laitakariin. Yhtiö on kerännyt yli puoli miljoonaa euroa osakeanneilla ja rakentaa nyt 73-metrisen Enercon E-53 -tuulivoimalan. Voimala valmistuu 2013 loppuun mennessä ja tuottaa vuosittain 1900 MWh sähköä, eli noin tuhannen kerrostalokaksion kulutuksen verran. Voimalan kustannusarvio on n. 1,4 miljoonaa euroa.

Rakennuspaikalle on nyt tehty pohjatöitä ja esikuormituspenger, jotta maapohja painuisi ennen perustusten rakentamista. Perustusten valamisen jälkeen voimala pystytetään marraskuussa, liitetään verkkoon ja otetaan käyttöön ennen joulukuun loppua. Hankkeen maanrakennustyöt tekee kalajokinen Andament Oy iiläisellä työllä ja voimalan toimittaa saksalainen Enercon GmbH. Maa-alue on vuokrattu iiläiseltä yksityishenkilöltä.

Tutustu hankkeeseen ja katso kuvat: www.lumituuli.fi/ii-laitakari

Nyt riittää sähköä uusille osakkaille

Lumituuli järjestää 1.10.2013-28.2.2014 osakeannin, jossa tarjolla on enintään 4000 B-osaketta 265 euron hintaan kappaleelta. Vuonna 2013 merkityt ja maksetut osakkeet annetaan 15.1.2014 mennessä ja vuonna 2014 maksetut 15.3.2014 mennessä.

Osakkeilla saa ostaa edullista osakassähköä hintaan 6,00 snt/kWh. Osakeannissa kerätyt varat ja yhtiön sähkönmyyntituotot käytetään tuulivoimainvestointeihin. Viime vuosina järjestetyissä anneissa Lumituulen osakkeita merkittiin yhteensä 500 000 eurolla.

Yhtiön rakentaessa nyt voimalaa Iin Laitakarissa sen tuottamaa sähköä voidaan myydä osakkaille jo 2014 alusta alkaen. Tavoitteena on tarjota merkintämahdollisuus myös niille, jotka viime talvena eivät vielä kuulleet yhtiöstä, tai haluavat nyt lisää osakkeita. Toivomme myös iiläisten tulevan mukaan yhtiöön!

Lumituuli jatkaa myös Lumijoen voimalan uusimisprosessia, johon tullaan käyttämään nyt kerättyjä pääomia.

Lumituulen osakeanti löytyy merkintäaikana osoitteesta: www.lumituuli.fi/osakeanti

***

Asiakasomisteinen Lumituuli Oy on vuonna 1998 perustettu suomalainen tuulisähköä tuottava ja myyvä yhtiö. Yhtiö on rakentanut ja ylläpitää vuonna 1999 rakennettua 660 kW tuulivoimalaa Lumijoella. Lumituulen uuden voimalan Ii Laitakarissa arvioidaan valmistuvan 2013 lopussa ja tuottavan n. 1,9 GWh sähköä vuodessa.

Yhtiö on ensimmäinen kuluttajien omistama tuulisähköyhtiö ja sillä on ympäri Suomea n. 1200 osakasta, jotka käyttävät yhtiön tuottamaa sähköä. Yhtiö toimii eettisesti ja vastuullisesti ja ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon vaikutuksen ympäristöön ja yhteiskuntaan. Lumituulelle on myönnetty Yhteiskunnallisen yrityksen merkki, jonka saa yritys, jonka ensisijainen tavoite on ratkoa yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia.

Lumituuli Oy:n sähköä ostamalla vaikutat. Yhtiöjärjestyksen mukaisesti yhtiön tuotot on käytettävä uusiin tuulivoimainvestointeihin. Jokainen yhtiölle maksettu euro on siis investointi lisätuulivoimaan.

Toimitusjohtaja Sampsa Hario, sampsa.hario@lumituuli.fi p. 040-5858483
Kuvat ja logot: www.lumituuli.fi/press

Forums: