Mediatiedote 13.3.2014 - Lumituulen debentuurilainan yleisöosuus ylimerkittiin jälleen

Lumituulen debentuurilainan yleisöosuus ylimerkittiin jälleen

Suomalaiset yksityishenkilöt ylimerkitsivät asiakasomisteisen tuulivoimayhtiön Lumituuli Oy:n debentuurilainan yleisöosuuden kahdessa viikossa, samoin kävi viime keväänä. 1,5 miljoonan euron debentuurilainan merkintä on vielä avoinna suurille merkinnöille ja aikaisemmille merkitsijöille. Lumituuli joukkorahoittaa varoilla tuulivoimalainvestointinsa Lumijoella.

Asiakasomisteinen Lumituuli Oy on rakentamassa tänä vuonna jo toista uutta tuulivoimalaa. Vanha tuulivoimala Lumijoella korvataan kesällä 2014 tehokkaammalla ja merkittävästi taloudellisemmalla Vestas V90-2.0 MW tuulivoimalalla. Investoinnin suuruus on enintään 2,7 milj. euroa. Yhtiö on voimakkaan kasvun vaiheessa ja liikevaihto on noin kymmenkertaistumassa kahden vuoden aikana.

Hanke rahoitetaan 2/3 pankkilainalla, mutta loppu kerätään debentuurilainoina tuulivoimasta kiinnostuneilta yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä. Yleisölle varattu 139 000 euron kiintiö on nyt ylimerkinnän vuoksi suljettu. Edellisten vuosien lainamerkintöihin ja viime talven osakeantiin osallistuneille sekä kokeneille sijoittajille varattu kiintiö 311 000 euroa on vielä avoinna. Lainalle maksetaan 6,1 % vuosikorko.

Vähintään 100 000 € sijoituksille on myös edelleen tarjolla toista debentuurilainaa II/2014 erikseen miljoona euroa, ja tällä lainalle maksetaan korkoa 6,2 %/vuosi. Lainan merkinnän tultua täyteen hallitus voi keskeyttää uudet merkinnät jo ennen määräaikaa 15.4.2014.

Yhteensä merkintäilmoitus on jo tehty yli 500 000 eurosta. Verrattuna muihin yleisölle tarjolla oleviin sijoitusvaihtoehtoihin tuotto on hyvä, ja ylittää reilusti inflaation. Eettistä sijoituskohdetta etsivälle tarjouksemme on suorastaan ohittamaton!
Debentuurilainan korko alkaa juosta heti merkintäpäivästä lähtien, ensimmäinen koronmaksu suoritetaan 1.5.2015. Laina maksetaan kokonaisuudessaan takaisin 30.4.2021.

Lisätietoa ja lainan merkintä osoitteessa www.lumituuli.fi/merkinta

***

Asiakasomisteinen Lumituuli Oy on vuonna 1998 perustettu suomalainen tuulisähköä tuottava ja myyvä yhtiö. Yhtiö on uusimassa vuonna 1999 rakennettua 660 kW tuulivoimalaa Sähkälettä Lumijoella ja sillä on juuri käyttöönotettu 800 kW voimala Sipi Iissä. Yhtiö on ensimmäinen kuluttajien omistama tuulisähköyhtiö ja sillä on n. 1200 osakasta, jotka saavat hankkia yhtiön tuottamaa sähköä edullisesti. Yhtiö toimii eettisesti ja vastuullisesti ja ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon vaikutuksen ympäristöön ja yhteiskuntaan. Lumituulelle on myönnetty Yhteiskunnallisen yrityksen merkki, jonka saa yritys, jonka ensisijainen tavoite on ratkoa yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia.

Lumituulen sähköä ostamalla vaikutat. Yhtiöjärjestyksen mukaisesti yhtiön tuotot on käytettävä uusiin tuulivoimainvestointeihin. Jokainen yhtiölle maksettu euro on siis investointi lisätuulivoimaan.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Sampsa Hario, sampsa.hario@lumituuli.fi ja p. 040-5858483
Kehityspäällikkö Timo Lahti, timo.lahti@lumituuli.fi ja p. 050-3278196
Kuvat ja logot: www.lumituuli.fi/press

Forums: