Lumituuli rakentaa uuden voimalan Iissä

Lumituuli on päättänyt rakentaa 800 kW tuulivoimalan Iin Laitakariin, mistä yhtiöllä on ollut rakennusluvitettu paikka jo jonkin aikaa. Projekti oli tarkoitus aloittaa jo alkuvuodesta, mutta tällä hetkellä pk-yritysten on vaikea saada lainaa ja tämä on koskenut myös Lumituulta.

Aiempi hanke Lumijoella jatkuu tämän rakennushankkeen jälkeen. Se keskeytyi vuonna 2012, kun tuulivoimalatoimittaja vetäytyi yllättäen loppumetreillä toimituksesta ja paikallinen mökkiläinen valitti lupapäätöksistä hallinto-oikeuteen.

Iin investoinnin rahoittamiseen voivat osallistua myös osakkaat. Lumituuli laskee liikkeelle debentuurilainan. Debentuurilainaan kohdistui viime keväänä kova kiinnostus ja sitä merkittiin lähes 500 000 eurolla. Merkinnät palautettiin, kun Lumijoen investointihanke keskeytyi. Lisää tietoja pian ja merkintä aukeaa ensi viikolla osoitteessa
https://www.lumituuli.fi/debentuuri2013

Koko hankkeen budjetti on n. 1,4 miljoonaa euroa, josta debentuurilla katetaan 0,3 miljoonaa euroa ja pankkilainalla 0,45 miljoonaa euroa. Voimala valmistuu vuodenvaihteessa.

Forums: