Lumituulen osakeanti ylimerkittiin kolmessa päivässä

Lumituuli tarjosi osakkailleen suunnatussa osakeannissa merkittäväksi uusia osakkeita maksimissaan 2000 kappaletta yhteensä 0,58 miljoonalla eurolla. Osakeanti ehti olemaan auki vain reilut kaksi vuorokautta, kun osakekiintiö oli jo merkitty kokonaan ja anti suljettiin ylimerkinnän takia.

Jokaisella Lumituulen osakkeella saa ostaa 500 kWh Lumituulen voimaloiden tuottamaa tuulisähköä vuodessa, jaettuna tasan 12 kuukaudelle. Osakassähkön hinta on tällä hetkellä edullinen 12,67 snt/kWh (sis. alv 24 %, huom. 1.12.2022 - 30.4.2023 alv on 10 %).

"Osasimme kyllä odottaa osakkeille hyvää kysyntää, mutta näin nopea ylimerkintä yllätti minutkin", totesi toimitusjohtaja Jaakko Savolahti. Osakeannin tuottamat varat käytetään tuleviin investointeihin ja rahoitusrakenteen vahvistamiseen. Osakeannin järjestämisen kuluihin meni vain alle 10 000 euroa.

Vuonna 1998 perustettu Lumituuli Oy on Suomen ensimmäinen kuluttajien omistama tuulisähköyhtiö. Sillä on yli 1200 osakasta, joilla on oikeus käyttää yhtiön tuottamaa sähköä. Yhtiö toimii eettisesti ja vastuullisesti ja ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon vaikutuksen ympäristöön ja yhteiskuntaan. Lumituulelle on myönnetty Yhteiskunnallisen yrityksen merkki, jonka saa yritys, jonka ensisijainen tavoite on ratkoa yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Yhtiöjärjestyksen mukaisesti Lumituuli käyttää tulonsa ensisijaisesti uusiin investointeihin tai niihin johtaviin toimiin.

Lumituuli Oy antaa mahdollisuuden sijoittaa suoraan puhtaaseen energiantuotantoon. Lumituulen osakkeita omistamalla ja osakassähköä käyttämällä tiedät 100 % varmuudella mistä oma sähkösi tulee - se tulee omasta tuulivoimalastasi!

Forums: