Lumituulen osakaskirje 26.9.2017

Lumituulen osakaskirje 26.9.2017

Hyvä tulos alkuvuonna

Hyvä tuulisuus ja voimaloiden erinomainen käytettävyys ovat nostaneet Lumituulen tammi-kesäkuussa 2017 noin 70 000 euroa voitolle. Yhtiön tuotot oliat ajanjaksolla noin 423 000 euroa. Viime vuonnahan tulos jäi tappiolle huonon tuulisuuden vuoksi. Yhtiö ei julkista tätä tarkempia tuloksia kesken vuoden.

Tuulivoimaloidemme sähköntuotantoa voi seurata sivulla www.lumituuli.fi/tilasto.html ja vielä reaaliaikaisemmin käyttämällä Lumituulen Android-mobiilisovellusta, jonka löydät Lumituulen nimellä Google Play -sovelluskaupasta. Mobiilisovellus kehittyy tänä syksynä, ja siihen tulee näkyviin tunnittainen Suomen pörssisähkön hinta.

Lumituulen viisivuotinen debentuurilaina 2013 erääntyy ensi keväänä maksettavaksi takaisin sitä merkinneille. Hyvien kokemusten saattelemana tulemme laskemaan liikkeelle samassa yhteydessä debentuurilainan 2018, arviolta maalis-toukokuussa. Nykyisillä debentuurilainan 2013 haltijoilla ja yhtiön osakkailla tulee olemaan etuoikeus merkitä lainaa ensimmäisinä. Pyrimme myös siihen, että debentuurilainan 2013 voisi vain jättää jatkojaksolle seuraavaksi viideksi vuodeksi.

Aurinkosähköyhteistyö lähes valmis

Lumituulen aurinkosähköhankintoja koskeva yhteistyömalli odottaa vielä muotoilua lopulliseen toimintatapaansa toimittajan kanssa. Tiedotamme siitä heti, kun toimintatapa on valmisteltu. Pahoittelemme, että asiassa on kestänyt yli kesäkauden.

Uusi uusiutuvan energian tukijärjestelmä esitelty

Hallitus esittää Suomeen uutta uusiutuvan energian tukijärjestelmää, joka perustuu kilpailutukseen: kukin tarjoaja jättää suljetun tarjouksen siitä, kuinka paljon sähköä on valmis tuottamaan mihinkin hintaan ja näistä n. 600-800 MW edullisinta valitaan. Tarjolla on noin 5000 MW hankkeita, joten tarjouskilpailu tulee olemaan tiukka.

Lumituulen kannalta tämä tarkoittaa merkittäviä muutoksia voimaloiden rakentamisen rahoitukseen, sillä kilpailutusjärjestelmä on raskas ja tuleva hintataso niin matala, etteivät pienet, muutaman voimalan hankkeet siinä tule pärjäämään. Myöskään vanhojen voimaloiden paikalle rakennettava voimala ei saa kilpailutukseen osallistua. Tuulivoimarakentamisesta saattaa tulla vain suurten toimijoiden liiketoimintaa.

Haemmekin Lumituulelle syksyn aikana uutta suuntaa ja strategiaa. Yhtiön osakkaat ovat aiemmin olleet aktiivisia ja toivomme palautettanne.

Syksyisin terveisin

Sampsa Hario, Lumituulen toimitusjohtajaYhtiön hallitus

Lumituulta ja tuulivoimauutisia voit seurata myös Facebookissa, käy tykkäämässä sivusta www.facebook.com/lumituulioy

Forums: