Lumituulen osakaskirje 13.12.2017

Hyvää Lucian-päivää!

Yhtiökokouksissa ja muussa palautteessa on kysytty välillä siitä, lähtisikö Lumituuli aurinkoenergiatoimintaan. Näin talvella on hyvä aika miettiä aurinkosähköasioita, ja pian vuoden pimein aika on ohi ja päivä alkaa pidetä kohti valoa.

Voin vihdoin ilokseni ilmoittaa, että Lumituuli on neuvotellut osakkailleen aurinkopaneelien hankintayhteistyön GreenEnergy Finland Oy:n (GEF) kanssa. Tarkoituksena oli hankkia luotettava, kokonaisedullinen ja asiakasystävällinen yhteistyökumppani, joka toimittaa valmiina avaimet käteen -pakettina paneelit katolle osakkaillemme ympäri Suomen. Lisäksi edellytyksenä on sähkön hankintasopimus Ekosähkön kanssa. Asennuksen osuudesta saa kotitalousvähennyksen ja paneeleita saa eri väreissä.

Sähköä kannattaa tuottaa sen verran kuin kuluttaa, jolloin sähköstä saa säästyneen, ostamatta jääneen sähkön verran (eli kokonaisuudessaan n. 10 snt/kWh). Omasta kulutuksesta ylijäävästä sähköstä Ekosähkö hyvittää kuukausitasolla spot-keskihinnan mukaan, vähennettynä 0,2 sentin marginaalilla. Eli Ekosähkön myymästä sähköstä (kertaa osakassähköhinta) vähennetään verkkoon myydyt kilowattitunnit (kertaa Suomen Nordpool spot-keskihinta-0,2 snt). Sekä osto- että myyntisopimus on oltava Ekosähköllä ja ostosta tehdään erillinen sopimus, ota siinä asiassa yhteyttä Ekosähkön asiakaspalveluun asiakaspalvelu@ekosahko.fi

Saat yhtiöltä pyytämällä lisätietoja kumppanuustarjouksesta, sekä hinnaston ja toimitusehdot.

Osoitteessa www.lumituuli.fi/aurinkovoimala voit tehdä tarjouspyynnön. GEF tarkistaa osakkuuden meiltä tilausvaiheessa! Lumituuli ei osallistu hankintaan muutoin kuin suosittelemalla yhteistyökumppaniaan. Emme saa minkäänlaisia provisioita tai maksa niitä, ja osakas hoitaa yhteydenpidon suoraan GEF:n edustajan kanssa. Toivon kuitenkin osakkailta palautetta siitä, miten tilaukset ovat sujuneet.

**

Tuulivoimaloidemme sähköntuotantoa voi seurata sivulla www.lumituuli.fi/tilasto.html ja se on jatkunut hyvänä erityisesti Lumijoella koko vuoden.

Lumituulen viisivuotinen debentuurilaina 2013 erääntyy ensi keväänä maksettavaksi takaisin sitä merkinneille. Hyvien kokemusten saattelemana tulemme laskemaan liikkeelle samassa yhteydessä debentuurilainan 2018, arviolta maalis-toukokuussa. Nykyisillä debentuurilainan 2013 haltijoilla ja yhtiön osakkailla tulee olemaan etuoikeus merkitä lainaa ensimmäisinä. Pyrimme myös siihen, että debentuurilainan 2013 merkinnän voisi halutessaan yksinkertaisesti vain siirtää jatkojaksolle seuraavaksi viideksi vuodeksi.

Vastaan mielelläni kysymyksiinne!

 

Sampsa Hario, Lumituulen toimitusjohtaja

Forums: