Lumituulen mobiilisovellus

Osakkaat voivat nyt säätää sähkönkulutustaan vapaaehtoisesti

Lumituuli Oy:n tuulivoimaloiden sähköntuotantoa voi nyt seurata Android-mobiiliapplikaatiolla reaaliaikaisesti. Lumituulen sovellus näyttää tuotannon kyseisellä hetkellä ja mahdollistaa osakkaiden vapaaehtoisen sähkönkäytön mukauttamisen tuotannon vaihtelevaan määrään. 


Tulevaisuus on joustavan sähköntuotannon ja -kulutuksen

Lumituuli on yli 1200 osakkaan tuulisähköyhtiö ja sen osakkaat voivat käyttää omien voimaloiden tuottamaa tuulisähköä omistuksensa suhteessa. Lumituulen tuulisähkön tuotanto vaihtelee, mutta sähköä on aina tuotettava saman verran kuin sitä sähköverkossa kulutetaan. Sähköverkon muuttuessa älykkäämmäksi on kuitenkin mahdollista kehittää tämänkaltaisia ratkaisuja, joilla sähköä kulutetaan vähemmän kun sitä tuotetaan vähemmän ja lisätään kulutusta, kun sähköä on paljon verkossa.

Sähkön kysyntäjoustolla tarkoitetaan sitä, että sähkön kulutusta säädellään tuotannon mukaan eikä aina perinteiseen tapaan päinvastoin. Esimerkiksi sähkölämmitystä on mahdollista ohjata sähkötasapainon mukaan siten ettei asukas säätöä edes huomaa. Aiemmin tässä on ollut vain yksi työkalu, pörssisähkön muuttuva hinta, mutta se muuttuu vain kerran tunnissa. Lumituuli on mukana kehittämässä ratkaisuja, joilla kysyntää ja tarjontaa saadaan kohtaamaan paremmin, muutaman minuutin tarkkuudella. Julkaistu mobiiliapplikaatio on tähän erittäin kustannustehokas työkalu. Sen käyttö perustuu täysin vapaaehtoisuuteen, eikä sen käyttö maksa eikä toisaalta säädöstä suoriteta mitään korvausta. Uskomme, että osakkaitamme silti kiinnostaa mahdollisuus seurata tuotantoa ja mukauttaa kulutustaan.

Osoite:

www.lumituuli.fi/lumituuli-app

Forums: